0910 Zenuwslopend Ilse Oostvogels ©

Zenuwslopend

Ilse Oostvogels

Zenuwslopend is een speelse, muzikale, beeldende voorstelling vol verdriet, optimisme en levenslust.

De voorstelling is gebaseerd op onderzoeken, interviews en meer dan 400 vragenlijsten over multiple sclerose (MS): een veelvoorkomende ziekte, omgeven door misverstanden, taboes en onbegrip. Samen met 4 performers - mét en zonder een MS-diagnose - gaat Oostvogels misverstanden over deze ziekte met 1000 gezichten te lijf.

Waar verlangen mensen met een MS-diagnose naar? Hoe beïnvloedt de diagnose hun dagelijks leven? Hun relaties? De manier waarop ze in het leven staan? De voorstelling maakt het publiek getuige van worstelingen, uitspattingen, verborgenheid en radicale eerlijkheid. In een eindeloos vallen en weer opveren vertalen de performers met een lach en een traan het onzekere rouwproces dat veel mensen met een MS-diagnose doorgaan.

Voor iedereen die (n)iemand kent met een MS-diagnose, voor wie herkenning zoekt en voor wie eigenlijk geen idee heeft wat MS is.

Website: https://www.ilseoostvogels.com...

Meer info en credits

Concept en regie Ilse Oostvogels, spel Piet van Dijcke, Ilse Stijntjes, Nicole Loete, Bastian Benjamin, muziek Bastian Benjamin, scenografie en kostuums Lisanne Meijers, dramaturgie Joost Segers, techniek & decorbouw Arco Middendorp, dramaturgisch advies Piet Menu, coaching Paul Slangen, regieassistentie Vincent Saffrie, Eva Van Loock, contextprogramma Bente Konings, Lisanne Meijers

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, BankGiro Loterij Fonds (Stichting Doen), Grensverleggers (regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland), Stichting Jacques de Leeuw, De Warande, Makershuis Tilburg en Het Zuidelijk Toneel.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater