Bullet Time 01
Viva Matanzas Still

Zomerfilms 2020 - Staycation: Wie wint verliest

Pop up Cinema & De Nieuwe Vorst

In deze zomerfilms een verrassende en eclectische vertaling van een bijzondere zeeslag. Kogels gedragen zich anders dan verwacht.

Reserveren kan vanaf 16 juli 10.00 uur. Reserveren is verplicht.
Op de dag zelf beslissen we of we de tuin in kunnen; er komen dan via de site meer plaatsen beschikbaar. Hou ons in de gaten op de socials en de website.


Staycation - Wie wint verliest.

Bullet Time - Frodo Kuipers – 3 min
Twee kogels worden tijdens een klassieke Western-shootout in hun dodelijke vlucht verliefd op elkaar. Weten zij elkaar te vinden en tegen welke prijs?

Viva Matanzas - Dick Verdult - 50 min
Dit is geen documentaire zoals je gewend bent, maar een artistieke rapportage van de slag bij Cuba tussen het Spaanse en Nederlandse leger in 1628. Piet Heins verovering van de Zilvervloot spreekt tot op de dag van vandaag tot de verbeelding. De Hollandse admiraal maakte gebruik van het gebrek aan wind om de Spaanse vloot, vol zilver uit Zuid-Amerika om huurlegers in Europa te financieren, de Cubaanse Baai van Matanzas in te lokken, waar de schepen vastliepen op zandbanken.

Na een salvo schoten voor de boeg klommen de Hollanders aan boord en gaven de Spanjaarden zich over, zonder dat er ook maar één dode viel. In een dorpje in Aragon wordt de zeeslag herdacht met een gemaskerde dans. Kunstenaar Dick Verdult legt het ritueel vast als een over the top kostuumdrama, omlijst door elektronische muziek. Het verhaal van strategische listigheid en eerloos verlies krijgt er iets komisch door.


De uitschuiftafel

Begin je avond relaxed en kom voorafgaand aan het programma genieten van de heerlijke gerechten van Proeflokaal de Tuin! Reserveer je tafeltje minimaal een dag van tevoren.
Lees hier alle info >

Meet your homegrown talent

Pay What You Want

Voor dit programma hanteren we ‘Pay what you want’.
Jij bepaalt zelf na afloop wat je wilt en kunt betalen.

Dat bedrag hangt natuurlijk samen met wat je van de voorstelling vond. Maar we willen ook benadrukken dat het geld wat we ophalen ons in staat stelt het werk van deze lokale makers te presenteren.

Weet je niet wat een gepast bedrag is? Dan geven we je enkele suggesties.

  • Als iedereen € 10 zou betalen, kunnen we blijven doen wat we doen.
  • Heb je minder te besteden, of ga je deze zomer naar meerdere voorstellingen, dan is een bijdrage van € 7,50 een mooi bedrag.
  • Kun je meer kwijt, of je vond het geweldig dan is € 12,50 een goede richtlijn.

Méér mag natuurlijk altijd… ;-) en kun je je geen bijdrage permitteren? Geen enkel probleem. Je bent meer dan welkom!

Meer weten? Bekijk hier onze FAQ.

Meer info en credits

Dit programma is een samenwerking tussen Pop Up Cinema & De Nieuwe Vorst in Tilburg en in Eindhoven tussen BROET/EFF & Natlab. Met dank aan het Zuidelijk Film Festival, De Mus en alle makers.

Delen