Zomersessies Def 08 Site
Web Zwermers Pan Catwalk Jostijnligtvoetfotografie 2X3
4 1 Piet Van Dycke Op1
4 5 Tea Time Company A Matter Of Time

Zomersessies #4

Zwermers & Makershuis TIlburg

Geniet deze zomer van 6 avonden met live performances van lokale makers. Theater en nagesprekken met een klein publiek in de tuin en in huis, een drankje van de bar en wellicht een maaltijd vooraf: dat zijn de ingrediënten voor de komende vrijdagen.

Reserveren kan vanaf 17 juli 10.00 uur. Reserveren is verplicht.
Op de dag zelf beslissen we of we de tuin in kunnen; er komen dan via de site meer plaatsen beschikbaar. Hou ons in de gaten op de socials en de website.


Programma

Catwalk - Zwermers

De vierdelige mini-serie van het Tilburgse gezelschap Zwermers. Ze tonen nieuw werk rond de performance Pan~// Catwalk die dit jaar geprogrammeerd stond in het hoofdprogramma van Oerol.
Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Wat zegt die tweede huid over ons? Draagt de mens kleding of wordt de mens door kleding gedragen?

Zwermers heeft een missie: het vangen van alle soorten mensen door de kleding die we dragen. Die zoektocht is nooit af, en daarom doet Zwermers nader artistiek onderzoek naar verschillende doelgroepen. In deze mini-serie onderzoekt het gezelschap o.a. Fast Fashion, de rauwe randjes van de maatschappij en wereldse kledingstijlen. De voorstelling is inclusief nagesprek over dit thema.

Makershuis Tilburg

Elke week presenteren makers van het Makershuis een fragment van hun werk en gaan ze in gesprek over de uitdagingen die ze in hun makerschap tegenkomen.

Met vanavond:

 • ON POINT - Piet van Dycke, Samuel Rhyner & Cal Courtney
  Twee mannen op de rand. Ze plagen elkaar: wie kan het langst blijven staan zonder zijn evenwicht te verliezen? Op de meest absurde, impressionante en gevaarlijke manier spelen ze dit spel. Je balans houden tussen, boven, onder, op, tegen elkaar. En vallen is geen optie.
  Wat begint als een spel, ontwikkelt tot een gemeenschappelijke uitdaging. Elke stap, aanraking, verschuiving moet exact zijn. ON POINT. Ze worden volledig afhankelijk van elkaar… En komen daardoor ook gevaarlijk dichtbij elkaar en hun publiek. Wie houdt vol? En vooral: hoe lang?
  ON POINT is een acrobatische, woordeloze locatievoorstelling die speelt met je verwachting.
 • A matter of time – TeaTime Company, regie Piet van Dycke
  Je gooit een bal, automatisch zal je hand uitreiken om ‘m te vangen. Maar, in ‘a matter of time’ kan dit veranderen. De wetten van de zwaartekracht zijn verdraaid en op zijn kop gezet. De drie performers dagen elkaar uit om de tijd te onderbreken, het onmogelijke te bereiken en zwaartekracht op verschillende manieren te overwinnen. De eenvoudige actie om een bal te gooien is onderzocht om de complexiteit te ontdekken in deze eenvoud. Er is een beklijvende, verrassende en spannende magie voor dit allemaal.
  De jongleerballen en lichamen zijn met elkaar verweven. De performers nemen de patronen van de jongleerballen aan en vice versa. Dit heeft betoverende gevolgen. Door de technische complexiteit zijn de performers op zoek naar de verbinding met elkaar. Ze balanceren op de dunne lijn tussen succes en mislukking.
  ‘A matter of time’ toont de relatie tussen circus en dans, jongleren en beweging, lichamen en jongleerballen, omhoog en omlaag, van binnen en van buiten. ‘A matter of time’ is een creatie van TeaTime Company, geregisseerd door Piet Van Dycke.De uitschuiftafel

Begin je avond relaxed en kom voorafgaand aan het programma genieten van de heerlijke gerechten van Proeflokaal de Tuin! Reserveer je tafeltje minimaal een dag van tevoren.
Lees hier alle info >

ZOMERSE VERZAMELING VAN LOKAAL TALENT

Pay What You Want

Voor dit programma hanteren we ‘Pay what you want’.
Jij bepaalt zelf na afloop wat je wilt en kunt betalen.

Dat bedrag hangt natuurlijk samen met wat je van de voorstelling vond. Maar we willen ook benadrukken dat het geld wat we ophalen ons in staat stelt het werk van deze lokale makers te presenteren.

Weet je niet wat een gepast bedrag is? Dan geven we je enkele suggesties.

 • Als iedereen € 10 zou betalen, kunnen we blijven doen wat we doen.
 • Heb je minder te besteden, of ga je deze zomer naar meerdere voorstellingen, dan is een bijdrage van € 7,50 een mooi bedrag.
 • Kun je meer kwijt, of je vond het geweldig dan is € 12,50 een goede richtlijn.

Méér mag natuurlijk altijd… ;-) en kun je je geen bijdrage permitteren? Geen enkel probleem. Je bent meer dan welkom!

Meer weten? Bekijk hier onze FAQ.

Meer info en credits

Catwalk - Zwermers:

Performers: Inez Wolters, Paul van de Waterlaat

Muzikant: Wouter de Belder

Techniek: Sander Verbiest

Dramaturgie: Loes Buenen

Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het FPK, Balkonscenes

Delen