Zomersessies Def 08 Site
Web Zwermers Pan Catwalk Jostijnligtvoetfotografie 2X3
5 1 Judith Clijsters C William Van Der Voort
5 5 Glenn Markesteijn C Jostijn Ligtvoet Fotografie

Zomersessies #5

Zwermers & Makershuis TIlburg

Geniet deze zomer van 6 avonden met live performances van lokale makers. Theater en nagesprekken met een klein publiek in de tuin en in huis, een drankje van de bar en wellicht een maaltijd vooraf: dat zijn de ingrediënten voor de komende vrijdagen.

Reserveren kan vanaf 24 juli 10.00 uur. Reserveren is verplicht.
Op de dag zelf beslissen we of we de tuin in kunnen; er komen dan via de site meer plaatsen beschikbaar. Hou ons in de gaten op de socials en de website.


Programma

Catwalk - Zwermers

De vierdelige mini-serie van het Tilburgse gezelschap Zwermers. Ze tonen nieuw werk rond de performance Pan~// Catwalk die dit jaar geprogrammeerd stond in het hoofdprogramma van Oerol.
Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Wat zegt die tweede huid over ons? Draagt de mens kleding of wordt de mens door kleding gedragen?

Zwermers heeft een missie: het vangen van alle soorten mensen door de kleding die we dragen. Die zoektocht is nooit af, en daarom doet Zwermers nader artistiek onderzoek naar verschillende doelgroepen. In deze mini-serie onderzoekt het gezelschap o.a. Fast Fashion, de rauwe randjes van de maatschappij en wereldse kledingstijlen. De voorstelling is inclusief nagesprek over dit thema.

Makershuis Tilburg

Elke week presenteren makers van het Makershuis een fragment van hun werk en gaan ze in gesprek over de uitdagingen die ze in hun makerschap tegenkomen.

Met vanavond:

 • Judith Clijsters - You and Me Anywhere Anytime met Roosje Horckmans en Joke Swennen
  'When we have space and air, we can move. When we have space and air, we can be together. A work in progress researching being apart yet together.'
  "Performen vind ik één van de mooiste uitdagingen. De uitdaging om via en doorheen een voorstelling al mijn voelsprieten open te zetten en energie uit te zenden en weer op te pikken. Het streven om hetgeen ik zelf vaak niet onder woorden kan brengen, toch zichtbaar te maken."
  Judith Clijsters (1986) creëert high-intensity danswerk met humor en luchtigheid aan de basis. Judith observeert hoe we als maatschappij omgaan met ons lichaam en spiegelt dit op een speelse manier terug aan haar publiek. Haar voorstellingen balanceren tussen abstract en toegankelijk open werk. Ze woont in Antwerpen (BE) en werkt over de grenzen tussen België en Nederland heen. Door de betrokkenheid en ondersteuning van Makershuis Tilburg kreeg Judith vaste grond onder haar voeten in Nederland.
 • Glenn Markesteijn
  Ik wil je voor even wegrukken uit de realiteit en je onderdompelen in een wereld waar Peter Pan een Shaormapizza eet met Plato.
  Mijn versleten Eastpack is plots een aktetas en de laatste kabouter die me bezocht had belastingpapieren bij zich. Ik ben gefascineerd door het volwassen worden en ging opzoek naar gebeurtenissen die mij hebben gemaakt tot mij. Ik maakte en speelde de solovoorstelling: Als ik nog eens wijs word, een fragmentarisch stuk waarin ik herinneringen uit het verleden ophaalde om zo antwoord te krijgen op: Hoe word je wie je bent? Helaas kreeg ik geen antwoord, dus krijgt mijn onderzoek in 2020 een vervolg en ga ik samen met twee muzikanten opzoek naar manieren om dit alles om te vormen tot een muzikale vertelling met rap en spoken word invloeden.De uitschuiftafel

Begin je avond relaxed en kom voorafgaand aan het programma genieten van de heerlijke gerechten van Proeflokaal de Tuin! Reserveer je tafeltje minimaal een dag van tevoren.
Lees hier alle info >

zomerse verzameling van lokaal talent

Pay What You Want

Voor dit programma hanteren we ‘Pay what you want’.
Jij bepaalt zelf na afloop wat je wilt en kunt betalen.

Dat bedrag hangt natuurlijk samen met wat je van de voorstelling vond. Maar we willen ook benadrukken dat het geld wat we ophalen ons in staat stelt het werk van deze lokale makers te presenteren.

Weet je niet wat een gepast bedrag is? Dan geven we je enkele suggesties.

 • Als iedereen € 10 zou betalen, kunnen we blijven doen wat we doen.
 • Heb je minder te besteden, of ga je deze zomer naar meerdere voorstellingen, dan is een bijdrage van € 7,50 een mooi bedrag.
 • Kun je meer kwijt, of je vond het geweldig dan is € 12,50 een goede richtlijn.

Méér mag natuurlijk altijd… ;-) en kun je je geen bijdrage permitteren? Geen enkel probleem. Je bent meer dan welkom!

Meer weten? Bekijk hier onze FAQ.

Meer info en credits

Catwalk - Zwermers:

Performers: Inez Wolters, Paul van de Waterlaat

Muzikant: Wouter de Belder

Techniek: Sander Verbiest

Dramaturgie: Loes Buenen

Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het FPK, Balkonscenes

Delen