Zomersessies Def 08 Site
6 1 Mo Ov C Thomas Lenden
6 4 Hendrik En Sonja
6 5 Lpu C Koektrommelstudio
6 7 Dennis Tiecken Collectief Buis

Zomersessies #6

Makershuis TIlburg

Geniet deze zomer van 6 avonden met live performances van lokale makers. Theater en nagesprekken met een klein publiek in de tuin en in huis, een drankje van de bar en wellicht een maaltijd vooraf: dat zijn de ingrediënten voor de komende vrijdagen.

Reserveren kan vanaf 31 juli 10.00 uur. Reserveren is verplicht.
Op de dag zelf beslissen we of we de tuin in kunnen; er komen dan via de site meer plaatsen beschikbaar. Hou ons in de gaten op de socials en de website.


Elke week presenteren makers van het Makershuis een fragment van hun werk en gaan ze in gesprek over de uitdagingen die ze in hun makerschap tegenkomen.

Met vanavond:

 • moOv
  Het lichaam in beweging als een brug naar het Zelf en het gemeenschappelijke.
  moOv is een samenwerkingsverband tussen Izah Hankammer en Lucas Devroe. Dit partnerschap wordt gedreven door de vaste overtuiging dat elk lichaam zijn eigen unieke manier van bewegen heeft. Wetende dat het lichaam een instinctieve overbruggingsvat heeft, stimuleren ze het lichaam in een bepaalde beweging om het individu opnieuw te verbinden met de gemeenschap. Hun eerste project in samenwerking met Makershuis is Night Swimmers. In dit project onderzoeken ze de clubbing cultuur – een ruimte die al lang een bloeiende grond is voor het individu en het collectief.
 • Hendrik & Sonja – Oefeningen in ‘klein zijn
  Naar aanleiding van een inhoudelijk onderzoek dat Sonja van Ojen & Hendrik Kegels in het voorjaar bij het Makershuis deden, maken ze een lecture performance waarin ze nadenken over een wereld waarin de mens zichzelf niet altijd in het centrum zet. Ze tonen de moed die nodig is om bescheiden te zijn, om jezelf even niet zo belangrijk te vinden en plaats te maken voor je omgeving. Het is hoog tijd dat alles wat naïef en klein is, voor even uit zijn schaduw treed. Sonja & Hendrik nemen jullie in dit theatraal essay mee in hun universum. Ze vertellen, demonstreren, verdwijnen en gaan heel misschien iets zingen.
  Sonja & Hendrik zijn een makers duo. Ze creëren beeldend en conceptueel theater voor alle leeftijden en soms ook installaties. Allerliefst promoveren ze zichzelf tot professionele knutselaars en dromen ze van een retrospectieve waar de meest onwaarschijnlijke objecten uit hun voorstellingen op een sokkel staan te pronken.
 • Les Payenkes Utopistes – Hug (work in progress)
  Hoe kan muziek en beweging essentieel worden voor elkaar op een zichtbare en duidelijke manier? Dit is een vraag die Les Payenkes Utopistes onderzoeken met hun nieuwste stuk Hug. Ontmoet Saph en Sam in deze absurde transdisciplinaire work in progress, waarmee ze muziek zichtbaar maken en beweging hoorbaar.
  Samuel Rhyner en Saphia Loizeau zijn allebei circusgeschoolde artiesten. Ze mixen graag verschillende podiumkunsten, voornamelijk acrobatiek, dans, partnering, Cyr wiel en muziek. Binnen Makershuis zoeken en ontwikkelen ze de link tussen muziek en beweging. Ze willen graag af van de gebruikelijke combinatie van deze twee, en gaan meer naar muziek, gespeeld en uitgevoerd, met en door een performer. Hiervoor streven ze ernaar om de beweging juist ondersteuning te laten zijn voor de muziek in plaats van de muziek ondersteuning te laten zijn voor de beweging. En zo creëren zij een echte eenheid, of op zijn minst een meer ingewikkelde link tussen muziek en beweging.
 • Dennis Tiecken van COLLECTIEF BUIS
  Een Buis. Een man. Een man met een buis. Ze zitten vast. Het moet los. Maar hoe?
  Deze avond laat Dennis Tiecken een korte etude zien, wat doorgaat op het lopende onderzoek Buis. Buis is een objecttheatervoorstelling van Kajetan Uranitsch, Rob Smorenberg en Dennis Tiecken, waarin drie mannen afdwalen in een wereld vol buizen en contact maken met het onbekende.
 • Mardulier en Deprez - Need for Speed
  Need for Speed is een silent disco dansfeest waar iedereen naar hartelust kan losgaan. Je favoriete muziek wordt genadeloos getransformeerd in de hardste hardcore of een soort zwoele reggae.
  Mardulier en Deprez is een samenwerking tussen 2 kunstenaars: Ruben Mardulier en Michiel Deprez. Ze maken anekdotisch circus en performatieve experimenten. Hun werk bespeelt raakvlakken en overschrijdt grenzen. Het is een consequent en vastberaden realisatie van spontane ideeën, vaak gebonden aan een specifieke tijd en plaats. Mardulier en Deprez hechten veel belang aan hoe een werk tot stand komt, het product kan vaak gezien worden als de documentatie van een eigenaardig proces.


6 1 Ruben En Michiel Need For Speed

De uitschuiftafel

Begin je avond relaxed en kom voorafgaand aan het programma genieten van de heerlijke gerechten van Proeflokaal de Tuin! Reserveer je tafeltje minimaal een dag van tevoren.
Lees hier alle info >

ZOMERSE VERZAMELING VAN LOKAAL TALENT

Pay What You Want

Voor dit programma hanteren we ‘Pay what you want’.
Jij bepaalt zelf na afloop wat je wilt en kunt betalen.

Dat bedrag hangt natuurlijk samen met wat je van de voorstelling vond. Maar we willen ook benadrukken dat het geld wat we ophalen ons in staat stelt het werk van deze lokale makers te presenteren.

Weet je niet wat een gepast bedrag is? Dan geven we je enkele suggesties.

 • Als iedereen € 10 zou betalen, kunnen we blijven doen wat we doen.
 • Heb je minder te besteden, of ga je deze zomer naar meerdere voorstellingen, dan is een bijdrage van € 7,50 een mooi bedrag.
 • Kun je meer kwijt, of je vond het geweldig dan is € 12,50 een goede richtlijn.

Méér mag natuurlijk altijd… ;-) en kun je je geen bijdrage permitteren? Geen enkel probleem. Je bent meer dan welkom!

Meer weten? Bekijk hier onze FAQ.

Meer info en credits

Catwalk - Zwermers:

Performers: Inez Wolters, Paul van de Waterlaat

Muzikant: Wouter de Belder

Techniek: Sander Verbiest

Dramaturgie: Loes Buenen

Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het FPK, Balkonscenes

Delen