1015 Zwarte Lente Espen Hjort Theater Utrecht© Bart Grietens Benning Gladkova

Zwarte Lente

Espen Hjort | Theater Utrecht

Zwarte Lente is een fysieke en associatieve theatervoorstelling over liefdesverdriet, afscheid en het einde van de natuur. Een hedendaagse parabel over de liefde en over de hardnekkige scheiding tussen mens en natuur.
Een balanceer-act tussen tekst en beweging voor twee acteurs en een muzikant.

Zwarte Lente begint als twee geliefden (Mees Borgman en Dries De Sutter) uit elkaar gaan. De man gaat naar buiten om tot zichzelf te komen, zoekt rust in de natuur. Maar alles wat groen is, alles wat leeft, is verdwenen. Hoe moet hij nu verder?
Tijdens een doorwaakte nacht overdenkt hij zijn verbroken relatie en ontdekt waarom hij medeverantwoordelijk is voor de situatie waarin hij zich bevindt.

‘Het is hard nodig om nieuwe manieren van mens-zijn te vinden, om onszelf te begrijpen ten opzichte van de wereld om ons heen, want de consequenties van de tweedeling mens-natuur zijn onaangenaam helder geworden’, aldus Espen Hjort.

Meer info en credits

Regie en tekst Espen Hjort, spel Mees Borgman en Dries De Sutter, muziek Marko Ivic, artistiek advies Thibaud Delpeut.
Een coproductie van Theater Utrecht en stichting Skorpetind.

Espen Hjort maakt fysiek en associatief theater over hoe we met elkaar samen (kunnen) leven. De intieme relatie tussen de wereld en ons innerlijk landschap is een terugkerend thema in zijn werk.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater