Body of Art - Annemijn Rijk

Vanaf 2021 ondersteunt De Nieuwe Vorst samen met Chassé Theater de jonge choreografe Annemijn Rijk (1993). Middels de Nieuwe Makers Regeling van Fonds Podiumkunsten heeft Annemijn subsidie toegekend gekregen om haar platform Body of Art op zowel artistiek als zakelijk vlak te versterken en een zelfstandige organisatie op te richten.

Body of Art

Body of Art is een platform en meerjarig kunstproject waar vanuit tien thema’s het lichaam en de verhalen die onze lichamen rijk zijn worden onderzocht. De evenveel producties die hieruit voortkomen kunnen de vorm hebben van dans, een monoloog, installatie, film of een cross-over van uitingsvormen. De vorm ligt voorafgaand aan het onderzoek open, maar het thema wordt altijd vanuit het lichaam benaderd. Body of Art toont hoe wij vandaag de dag ons mens-zijn via ons lichaam ervaren.

quote
Toen ik in 2019 aan Body of Art begon beloofde ik mezelf dat ik alle hoofdstukken in eerlijkheid zou voltooien. Geen omwegen, excuses of maskers. Ik heb het project aangegrepen als middel om diep in mezelf en mijn eigen lichaam te kijken in de wetenschap dat het meest persoonlijke direct linkt aan het meest universele. Ik wil als maker de grootste wonden kunnen inzetten voor de creatie van iets beters, iets helends.
- Annemijn Rijk

Body of Art creëert artistiek hoogstaand en toch toegankelijk werk onder leiding van Annemijn Rijk. Het is rauw en direct, zonder compromissen alsook vrouwelijk, eerlijk en hoopgevend. Body of Art is geworteld in Brabant en slaat vanuit daar de vleugels uit naar de rest van Nederland en Europa.

Het eerste werk Re:Born, een korte dansfilm over opstaan, is gecreëerd rondom het thema The Abject Body en is een co-creatie met regisseuse Fleur Bax. Re:Born speelde op meer dan vijfentwintig festivals in negen landen won prijzen op filmfestivals in Amerika en Noorwegen.

Vanuit hoofdstuk II, The Absent Body, wordt Last Resistance gecreëerd. Een duet tussen het wanhopige lichaam van een jonge man en de vrouwelijke, liefdevolle stem van de berichten die hij steeds opnieuw afspeelt.

Het derde hoofdstuk wordt gecreëerd vanuit het thema Beauty. Annemijn gaat met zeven vrouwelijke dansers en performers werken aan de filminstallatie Woman's Work.

Team Body of Art

Sinds 2020 slaan Annemijn Rijk (artistieke leiding) en Laura de Vos (zakelijke leiding) de handen ineen.

Annemijn Rijk

Annemijn Rijk (1993), geboren en opgegroeid in Breda, studeerde in 2016 af aan de Bachelor of Choreography van de Fontys Danceacademy te Tilburg.

Als choreograaf is Annemijn geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Hoe het communiceert en hoe bijzonder en kwetsbaar het kan zijn. Haar werk is verfijnd en ontwapenend en kijkt over de grenzen van de dans heen naar andere kunstvormen zoals film en tekst. Vanaf 2021 ondersteunt het Chassé Cultuurfonds gedurende twee jaar de Bredase maker en haar platform en kunstproject Body of Art.
Op artistiek-strategisch en persoonlijk vlak wordt Annemijn begeleid door Anneke van der Linden, artistiek leider van De Nieuwe Vorst.

Annemijn Rijk a332b70812b12d3624b8300b11f5309b

Laura de Vos

Laura de Vos (1989) besloot na een korte, maar indrukwekkende danscarrière de overstap te maken naar de bedrijfswereld. Na acht jaar als consultant in de IT-sector te hebben gewerkt ontstond bij haar de ambitie om haar opgedane zakelijke kennis te verbinden met het culturele veld. Inmiddels ontwikkelt ze zich onder coaching van Chassé Theater directeur Ruud van Meijel tot zakelijk leider binnen Body of Art.

Laura de Vos Body of Art a332b70812b12d3624b8300b11f5309b

Nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief van Body of Art ontvangen? Schrijf je dan hier in >

Kijk voor meer informatie op bodyofart.nl

English