CLUB THEATER in De Nieuwe Vorst

26-04-2024
Nieuws

Deze week is de aftrap een baanbrekend initiatief dat de manier waarop kinderen theater ervaren in Tilburg volledig zal transformeren. Samen met Schippers&VanGucht, House of Nouws en dansgezelschap de Stilte, lanceren we CLUB THEATER — een programma speciaal ontworpen om kinderen een rijke, culturele ervaring te bieden.

Dit project is het resultaat van onze samenwerking met deze gezelschappen en Xpect Kinderopvang. We hebben onze creatieve krachten gebundeld om een reeks activiteiten te ontwikkelen die naadloos aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Van april 2024 tot juni 2025 bieden we vijf energieke dagprogramma’s aan tijdens schoolvakanties, boordevol voorstellingen, installatiebezoeken en interactieve workshops.

Waarom cultuur onderwijzen?

Het doel met CLUB THEATER is om kinderen tussen 6 en 12 jaar oud minstens twee keer per jaar met theater in contact te brengen. We streven ernaar de podiumkunsten toegankelijk te maken voor kinderen uit alle lagen van de bevolking, met speciale aandacht voor kinderen die via de buitenschoolse opvang komen. Deze organisaties zijn cruciaal voor werkende ouders, vooral tijdens vakantieperiodes.

Wij geloven dat elk kind de kans verdient om de wereld van theater te ontdekken. CLUB THEATER streeft ernaar een blijvende impact te maken op de culturele landschap van Tilburg. We kijken niet alleen naar de huidige generatie jonge theaterfans, maar bereiden ons ook voor op een toekomst waarin elke kind toegang heeft tot kinderopvang en cultuur.

English