Bekijk tickets

Analoog

Louis Janssens & Willem de Wolf (DE HOE)

Analoog is een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld.

In Analoog gaan Willem de Wolf (61) en Louis Janssens (27) in dialoog, maar anders dan anders: ze verwisselen van rol. Zo wordt de oudere man de jongere en andersom.

Louis en Willem leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

vooruitkijken & terugblikken. terugblikken & vooruitkijken. en elkaar aankijken.

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop met muziek, tekst en beeld Willem terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

quote
Terugblikken en vooruitkijken ontmoeten elkaar in dit schitterende woordenspel en spiegelpaleis.
- De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐⭐
quote
Analoog is een ontwapenend, klein, fijn stuk over levens, liefdes en theater maken.
- Theaterkrant Lees meer
quote
Hét geheime wapen van het duet is even eenvoudig als geniaal: De Wolf en Janssens vertellen het verhaal van de ander alsof ze het zelf hebben meegemaakt.
- De Standaard ⭐⭐⭐⭐

Meer info en credits arrow-right

Van en met Louis Janssens & Willem de Wolf, techniek, licht en soundtrack Shane van Laer, choreografisch, advies Femke Gyselinck, kostuums Cecile Taylor, productie DE HOE, coproductie Het Laatste Bedrijf.
Met dank aan Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English