Bekijk tickets

Analoog

Louis Janssens & Willem de Wolf (DE HOE)

Willem de Wolf (61) en Louis Janssens (27) gaan in dialoog, maar anders dan anders: ze verwisselen van rol. Zo wordt de oudere man de jongere en andersom.

vooruitkijken & terugblikken. terugblikken & vooruitkijken. en elkaar aankijken.

Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

Analoog is een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge – of oudere – mens te positioneren binnen de wereld.

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop met muziek, tekst en beeld Willem terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

quote
Terugblikken en vooruitkijken ontmoeten elkaar in dit schitterende woordenspel en spiegelpaleis.
- De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐⭐
quote
Analoog is een ontwapenend, klein, fijn stuk over levens, liefdes en theater maken.
- Theaterkrant Lees meer
quote
Hét geheime wapen van het duet is even eenvoudig als geniaal: De Wolf en Janssens vertellen het verhaal van de ander alsof ze het zelf hebben meegemaakt.
- De Standaard ⭐⭐⭐⭐

Meer info en credits arrow-right

Van en met
Louis Janssens & Willem de Wolf
Techniek, licht & soundtrack
Shane Van Laer
Choreografisch advies
Femke Gyselinck
Kostuums
Cecile Taylor
Productie
DE HOE
Coproductie
Het Laatste Bedrijf
Met dank aan
Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English