Bekijk tickets

CQ.

Abattoir Fermé

CQ. speelt zich af in en rond 'Het Blok', een even reëel als mythisch flatgebouw dat werd opgetrokken in de 1970’s en zich in vergevorderde staat van verval bevindt. Een post-apocalyptische omgeving van roest en woekering, waarin geheimen en rituelen worden uitgewisseld onder de donkere mantel van een schijnbaar eindeloze nacht.

Sluiptocht door de krochten van een vervallen flat

CQ. (als in: ‘seek you’) toont de verhalen en complicaties van verschillende bewoners van het gebouw – onuitgesproken relaties in de trappenhal, generaties durende burenruzies, een lift als transitplek voor verborgen liefde. Een wereld die op de onze lijkt, waarin mensen buren zijn, maar elkaar niet kennen en niet zien. Hun verlangen naar contact is groot, maar hun daadkracht klein.

fascinerend, trippy, grotesk-grappig én ontroerend

CQ. wordt een half-beeldende, half-gesproken voorstelling over anonimiteit, eenzaamheid en onze vervreemding van ‘wat het is om mens te zijn’, en over de symbiose tussen mens en technologie. Geïnspireerd door de unheimliche eenzaamheid in de schilderijen van Delvaux en door de traditie van het Vlaams magisch-realisme, maar dan op zijn Abattoirs: fascinerend, trippy, grotesk-grappig én ontroerend.

"De stad is oud, koud en donker. Er staat een appartementsblok met onderin een nachtwinkel die steevast wordt bevoorraad, maar waar nooit iemand is. Er klinkt gefluister in de buizen op ’t toilet. Een stem die spreekt in een vergeten taal en om verboden dingen vraagt."

quote
Het gezelschap kiest voor een groteske speelstijl en een dramaturgie die nauw verwant is aan een theatervorm die nog het meest doet denken aan Grand Guignol. De vijf performers spelen met verve alles direct op de zaal uit, in een vaak verkrampte motoriek met expressieve grimassen. Ze worden daarbij ondersteund door een uitgekiende mise-en-scène in een dwingend decor.
- Theaterkrant Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Tekst & regie - Stef Lernous Spel - Steve Geerts, Berthe Kilozo, Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel Muziek - Kreng Scenografie - Sven Van Kuijk Productie - Abattoir Fermé / Kunstencentrum nona Coproductie - Perpodium Met de steun van - de Vlaamse Gemeenschap, stad Mechelen en de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English