Bekijk tickets

Het Donker (5+)

Plankton / Sonja van Ojen

Theatermaker Sonja van Ojen neemt je mee op avontuur met een grappige, spannende en beeldende theatervoorstelling vol poppen, pop-ups, visuele trucs, live muziek en veel humor. Samen ga je op zoek naar donker en licht, naar bang zijn voor het onbekende en naar hoe je daarmee om kunt gaan.

Soms lig je in bed en moet je plassen, maar durf je niet naar de wc te lopen omdat er misschien wel een tijger onder je bed woont. Of je wilt snel een broek aandoen, maar dat kan niet omdat er een monster in je kledingkast zit. En wat als je graag wil leren zwemmen, maar het niet gaat omdat er een haai in het zwembad zit (of is het gewoon een rare schaduw?).

In Het Donker komt het donker tot leven; uit een schaduw, een doos, je broekzak of gewoon een donker hoekje van het podium. Het donker is mysterieus en heel erg eng! Of is het stiekem gewoon op een leuke manier spannend? En wat zou er allemaal in het donker verstopt zitten? Een krokodil of een bananensoes? Een hijskraan of een tandenborstel?

quote
Wederom speels, vreemd en tegelijkertijd ontzettend herkenbaar jeugdtheater waarin de mens zich ploeterend verhoudt tot zijn opstandige omgeving. Of is het andersom: verhoudt de omgeving zich ploeterend toch de opstandige mens?
- Theaterkrant Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Concept, decor, tekst Sonja van Ojen, spel Romy Moons, Sonja van Ojen, muziek Sanne Huijbregts, eindregie Joeri Heegstra , dramaturgie Pol Eggermont, coaching Leonie Clement

Een productie van Plan Brabant, Festival Cement en Feikes Huis.

Sonja van Ojen (1996) studeerde af aan de Performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze werkt vaak samen met Hendrik Kegels, met wie ze een fascinatie deelt voor fantasiewerelden, miniaturen, knutselen en de magie van het alledaagse. Ze maken beeldend theater voor alle leeftijden.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English