Bekijk tickets

Jah!

Dalton Jansen | Coproducers

Hoe blijf je hoopvol in een omgeving die niet accepteert dat mensen van kleur dezelfde rechten hebben? Vijf performers zoeken naar hun identiteit en verhoudingen tot elkaar. Wat betekent het om vader en zoon te zijn? Welke trauma's geef je door en welke laat je los? Hoe vorm je je eigen visie en waarden als zoon met een vader die opgegroeid is in een complexe wereld waarin hij niet volledig zichzelf kon zijn?

Een ode aan de zwarte man in een westerse wereld

Dalton Jansen inspireerde de voorstelling op het verhaal van zijn eigen vader, die als jonge Curaçaose immigrant in de jaren negentig naar Nederland kwam en vanuit het gedachtengoed van de Rastafari zijn zoon opvoedde.

Met de voorstelling hoopt Jansen stereotyperingen te ontmantelen: Rastafari zijn betekent meer dan alleen dreadlocks, cannabis en reggae. Het is een levensstijl van vrede, liefde en harmonie. Rasta’s voelen zich sterker verbonden met de natuur, de aarde, de community en het spirituele. Wat kunnen we daarvan leren in deze tijd waarin polarisatie en individualisme hoogtij vieren?

JAH! van choreograaf Dalton Jansen is een ode aan de zwarte man in een westerse wereld en een viering van vaderschap.

Meer info en credits arrow-right

Choreografie en concept: Dalton Jansen

Cast: Lucien Denny, Jason Winter, Shaquille George, Romano Haynes,

Eindregie: Timothy de Gilde

Tekst: Maarten van Hinte

Scenografie: Julian Maiwald

Kostuumontwerp: Erik Bosman

Lichtontwerp: Jasper Nijholt

Muziek: Tom van Wee

Adviseur dans en muziek: Gerleen Balstra, Frie Trustfull

Coproductie: Theater Rotterdam, Stichting BlackBirds, De Coproducers, Summer Dance Forever

Met dank aan: DNA Next, Nederlandse Dansdagen, Elisia Da Silva Martins Pecas (SONSON), Priscilla Vaas, Nidhi Joshi, Melih Gencboyaci, Joley Groeizaam, Jeffrey Loewenicht, Jivika Biervliet

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English