try-out
Bekijk tickets

Nite in progress: OERSOEP

NITE | Rebekka Nilsson

'Nite in progress' geeft een uniek inkijkje in het tot stand komen van een voorstelling. Verwacht geen affe voorstelling. Verwacht wel veel experiment, lef, live muziek, frisse ideeën en een opmaat naar de grotezaalvoorstelling 'Oersoep'.

Ruim voordat de repetitieperiode ten einde is, gaan de deuren van de repetitieruimte open. Voor het publiek een manier om van heel dichtbij te zien wat het vak theatermaken inhoudt. Welke keuzes gemaakt worden, welke darlings-gekilled worden en hoe de magie gecreëerd wordt. Voor de regisseur, de acteurs, muzikanten, decor, licht- en kostuumontwerpers een kans om hun wildste, gekste, dapperste ideeën te toetsen.

Over Oersoep

Oersoep is een bluegrass musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Bregje Hofstede. Geïnspireerd door de traditie van requiems en passies. Een reis naar wat het betekent om een ander (menselijk) wezen te dragen, te baren en te verzorgen. Een verkenning van de mensheid aan de vooravond van de tweede Industriële Revolutie en daarna. De zoektocht om de weg te vinden door de pijn van de geboorte van een kind, teamsporten, mystici en het verlangen naar zelfverlies in wat een ontluisterend tijdperk lijkt.

Beleef van dichtbij het maakproces van een bluesgrass-musical

Over Rebekka Nilsson
Rebekka Nilsson is naast regisseur ook één van de meest succesvolle Noorse bluegrasszangeres. Haar band Hayde Bluegrass Orchestra uit Noorwegen werd met hun eerste album genomineerd voor de Noorse Grammy Awards en debuteerde op #4 in de Billboard Bluegrass Album Charts. Met Oersoep combineert Rebekka Nilsson voor het eerst haar liefde voor bluegrassmuziek en theaterregie.

Over Bregje Hofstede
Bregje Hofstede is schrijver en activist. Haar vorige roman Drift stond op  de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Ze is medeoprichter van feministisch platform De Bovengrondse en van Stichting Nationaal Heksenmonument, en lid van Extinction Rebellion. Voor De Correspondent schrijft ze over nieuwe profeten.

Meer info en credits arrow-right

Regie: Rebekka Nilsson
Schrijver: Bregje Hofstede
Cast: Bram van der Heijden, Gijs Radix, Jovan Smilda, Kim Boogaard, Nicole Kecic
Compositie: Matthías Sigurðsson
Regie-assistent: Sofie Boiten
Dramaturg: Friederike Schubert

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English