Bekijk tickets

Tipping Point

Panama Pictures

Tipping Point is een adembenemende balans-act waarin zes performers de confrontatie aangaan met een groot, nauwelijks te bedwingen halfrond object.

Het object oogt als een afgebroken deel van een scheepswrak of een stuk ruimteafval. Zodra de zes het beklimmen, kantelt het en moeten ze onmiddellijk reageren om zich staande te houden. Die instabiliteit versterkt zowel hun kwetsbaarheid als de afhankelijkheid van elkaar; elke beweging heeft invloed, op het object en op elkaar.

De performers gaan op zoek naar evenwicht – van het object en van hun onderlinge verhoudingen –, maar ontdekken dat ze daarbij genadeloos tegen de grenzen van hun individuele vrijheden botsen. Alleen door zich over te geven aan de wetten van de zwaartekracht én elkaar kunnen ze het object bespelen en overeind blijven. Alleen door samen te werken kunnen ze voor heel even de perfecte balans en controle vinden.

Individuele vrijheid vs collectieve verantwoordelijkheid

Meer info en credits arrow-right

Choreografie: Pia Meuthen

Dans en acrobatiek: Tarek Rammo, Francesco Barba, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Arvi Yrjölä, Candela Murillo

Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta

Decorontwerp: Sammy van den Heuvel

Kostuumontwerp: Sanne Reichert

Lichtontwerp: Bart Verzellenberg

Dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Janssen

Choreografische assistentie en training: Miquel de Jong

Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente 's-Hertogenbosch. Met dank aan Raidho Productions en Stagelight.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English