Makershuis Tilburg

De Nieuwe Vorst vormt samen met DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Theaters Tilburg en Festival Circolo een broedplaats voor podiumtalentontwikkeling in Tilburg. Onder de naam Makershuis Tilburg biedt dit samenwerkingsplatform voor theater, dans en circus aan (beginnende) kunstenaars mogelijkheden hun makerschap te ontwikkelen en een eigen praktijk op te bouwen.

Interdisciplinair

Makershuis Tilburg werkt vanuit een stedelijke dynamiek en staat via de vijf partners in directe verbinding met een (inter)nationaal netwerk. Makershuis Tilburg onderscheidt zich door de nadruk op interdisciplinariteit; bijzondere aandacht in de selectie is er dan ook voor makers die in hun werk de grenzen van de disciplines opzoeken.

Talenttrajecten

De redactieraad van Makershuis Tilburg selecteert makers en gaat met hen een begeleid traject aan. Deze talenttrajecten zijn veelvormig. Het kan gaan om een onderzoekstraject, een residentie, artistieke coaching, facilitaire hulp, etc. Aan ieder traject zijn een of meer presentatiemomenten gekoppeld, bijvoorbeeld tijdens een van de PREJAVU-avonden, waar (tussentijdse) resultaten van trajecten te zien zijn.

Contact

mail: Makershuis Tilburg

English