Bekijk tickets

Coerced & Freely Given

Merel Severs

Merel Severs keert terug naar haar zelfgebouwde arena waar dans en martial arts elkaar opnieuw ontmoeten. Dit keer verkent ze met meer bokspartners en het hardwerkende lijf het speelveld tussen discipline en genot.

Na haar veelgeprezen voorstelling Try not to know what you know duikt Merel in Coerced & Freely Given dieper in op de relatie tussen zorg, geweld, uitputting en veerkracht. Samen met Milou van Duijnhoven en Princess Isatu Hassan Bangura brengt ze met haar kenmerkende energie een zinderende voorstelling.

Het drietal bevraagt het bestaande kapitalistische, patriarchale systeem en onderzoekt een wereld van intense fysieke inspanning versus zachte verbinding. Hoe kunnen zorg en onderlinge verbondenheid een actief verzet vormen tegen de dominante normen in onze samenleving?
Terwijl rake klappen veranderen in tedere omarmingen, transformeren de performers het podium in een landschap van persoonlijke herinneringen en verhalen.

quote
‘We need to learn how to practice love such that care – for ourselves and others – is understood as political resistance and cultivating resilience.’
- Adrienne Maree Brown

In Coerced & Freely Given zet Merel het lichaam met discipline én plezier onder druk. Met haar spelers vecht ze voor radicale zachtheid en samen vieren ze het menszijn in alle complexiteit, vol van emoties en impulsiviteit.

quote
De vechtscènes uit het begin maken langzaam plaats voor exploraties van wederzijdse steun, en uiteindelijk een zoektocht naar een nieuwe gezamenlijke taal. Vanaf het begin wordt het publiek onderdeel gemaakt van die zoektocht. [,,,] De manier waarop er in Coerced & Freely Given over het lichaam wordt nagedacht sluit bovendien perfect aan bij het huidige tijdsgewricht.
- Theaterkrant Lees meer
quote
Ontroerend is de scène waarbij Van Duijnhoven dicht op een heen-en-weer wiegende bokszak staat en meedeint, haar arm er losjes omheen gedrapeerd. Een romantische dans met een object dat voortdurend klappen opvangt, maar kennelijk ook liefde verdient.
- De Volkskrant ★★★★☆ Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Concept: Merel Severs

Performance & creatie: Merel Severs, Milou van Duijnhoven, Princess Isatu Hassan Bangura

Eindregie: Jules Petru Fricker

Decor & kostuums: Publik Universal FrXnd

Decor & Kostuums Assistent: Áróra Bergsdóttir

Lichtontwerp: Rob Daanen

Sound Design: Mauro Casarini

Dramaturgie: Eylül Fidan Akıncı

Regie assistentie: Sam Zanardo

Fotografie: Lisa Schamlé

Grafische vormgeving: Studio Marleen Vos

Productie: Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost

In coproductie met: De Coproducers & Stichting Severs

Met dank aan: Dance Space Destiny & Mondriaan Fonds

Mede mogelijk gemaakt door: Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, provincie Gelderland, provincie Overijssel, Gemeente Arnhem, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, BNG Cultuurfonds, Mondriaanfonds, NORMA fonds & Fonds21

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English