Bekijk tickets

DEVICKY.

Ruth Bruyneel

Een verhaal over vrouwbeelden, huidhonger en angst voor de ander. DEVICKY. is een techno-tragedie met de beat als mantra van de vrouwelijke verbeeldingskracht.

wax the pain away

Er is dat salon. Dat waxsalon. En er is zij. Dé Vicky.
Zij is niet één. Zij is met veel.

Zij roert de wax. Smeert, plakt, rukt, verlicht al blazend kort de pijn, werkt bij.
Dat doet zij goed. Degelijk. Dat is ze.

Zij warmt zich aan de huid van klanten. Waxt enkel achterkanten.
Huid en haar van klanten geven haar zo net genoeg om te blijven bestaan.

Zij denkt dat ze maakbaar is.
Denken we dat niet allemaal?

DEVICKY. (wax the pain away) vertelt het verhaal van Vicky, een jonge vrouw die een ontharingssalon uitbaat en haar mama mist. Samen met haar collega’s vraagt Vicky zich af wat voor vrouw ze is en wil zijn. Het salon is een symbolische omgeving voor vraagstukken over vrouwbeelden, huidhonger, zelfliefde en lichaamsidealen.

Zij mist haar mama. Zij heeft een gat dat ze verbergt onder haar jurk.


Winnaar van De Troffel 2023

Bruyneels projectplan DEVICKY. (wax the pain away) spreekt, volgens juryleden van deze stimuleringsprijs van Festival Cement, enorm tot de verbeelding. ‘De vorm en taal zijn poëtisch, absurd en filosofisch. De personages, vormgeving en muzikaliteit zijn concreet en de keuzes die hierin gemaakt zijn helder. Daarnaast zijn de thematieken (vrouwbeelden, verwachtingen, eenzaamheid van het moederschap en een hoopvol nieuw begin) zeer relevant.’


Pay What You Want

Heel december en de eerste week van januari bepaal jij je eigen ticketprijs. Voor veel mensen is de (financiële) drempel om cultuur te bezoeken (te) hoog en daar hopen we met onze Pay What You Want-maand een beetje verandering in te brengen.

Je koopt een ticket via de site. Daar kun je kiezen uit een aantal prijzen, variërend van XXS (1,00) tot XL (36,00). De M is onze reguliere prijs (18,00), en S onze reguliere prijs voor jeugdvoorstelling (€ 9,00).
Jij kiest de prijs die het beste bij jouw situatie past.

Klik hier voor meer informatie.

Meer info en credits arrow-right

Tekst & regie Ruth Bruyneel met Daphne Agten, Sara Gracia Santacreu, Elke Van der Kelen, Sofie Joan Wouters, muziek & compositie Elisabeth Deloore, kostuum & scenografie Jana Roos, beeld & video Fran Van Gysegem, productie & licht Bas Van den Bogaert , geluid Elias Baudouin, coaching Nico Boon

DEVICKY. is een productie van Meurman vzw en is mee mogelijk gemaakt door het Fonds voor Nieuwe Makers van de stad Antwerpen.
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, District Berchem, Stad Gent
Met dank aan c o r s o, Festival Cement, deSingel, Zuidpool, Monty, hetpaleis, Lisa Ruskus, Oli Henri De Jonghe

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English