Bekijk tickets

Er rent een berg voorbij

Feikes Huis/Plankton

Dit is het monumentale verhaal van hoe onze aarde voortdurend in beweging is, verteld door een enorm decor van kartonnen rivieren, wolken en bomen.

In Er rent een berg voorbij kruipen wouden over het podium, verkruimelen bergen tot stranden en danst de maan een walsje met de zee, terwijl een vierstemmig koor het geluid laat klinken van krakende rotsen en tsjilpende vogels.
Laat je meevoeren door een immens tot leven gekomen landschapsschilderij dat je laat denken op een andere tijdschaal. Van de geboorte van de maan, langs de eerste alg die aan land komt, tot het uitsterven van de mens en zelfs verder…


Genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2024!
Uit het juryrapport:
'Met deze voorstelling bouwt dit jonge objecttheatercollectief verder aan haar unieke handtekening: objecttheater waarin de hoofdrol is weggelegd voor de dingen om ons heen in plaats van voor de mens. Hiermee zijn zij een belangrijke invloed in de doorontwikkeling van objecttheater.'


Plankton is het collectief van Sonja van Ojen en Hendrik Kegels. Met hun gedeelde fascinatie voor de magie van het alledaagse maken ze voorstellingen die op de grens liggen tussen objecttheater, beeldende kunst en mime. Waar fantasyschrijvers werelden scheppen met elfen en trollen, mythologiseert Plankton stopcontacten, kiezelstenen en brandblusapparaten. Op een geëngageerde manier, maar altijd met zachte hand, geeft Plankton een podium aan het niet-menselijke, de dingen die normaal niet aan het woord komen. Ze creëren werelden waarin de dingen niet meer in functie van de mens bestaan. Waarin de mens niet meer het middelpunt is, niet boven al het andere staat, maar er tussenin, op gelijke poot.


Pay What You Want

Heel december en de eerste week van januari bepaal jij je eigen ticketprijs. Voor veel mensen is de (financiële) drempel om cultuur te bezoeken (te) hoog en daar hopen we met onze Pay What You Want-maand een beetje verandering in te brengen.

Je koopt een ticket via de site. Daar kun je kiezen uit een aantal prijzen, variërend van XS (1,00) tot XL (25,00). De M is onze reguliere prijs voor jeugdvoorstellingen (€ 9,00). Jij kiest de prijs die het beste bij jouw situatie past.
Klik hier voor meer informatie.

Meer info en credits arrow-right

CREDITS
Concept, regie en decorontwerp Plankton (Sonja van Ojen, Hendrik Kegels) spel en zang Wieke van Rosmalen, Linde Schinkel, Sonja van Ojen, Hendrik Kegels compositie Harpo ‘t Hart regieassistentie: Dago Huygen dramaturgie Menzo Kircz Eindregie Joeri Heegstra decorbouw Menno Boerdam, Nick Bos, Saskia Jones-Walters, Dominique van de Zande, Vincent van Ojen, Hendrik Kegels, Sonja van Ojen lichtontwerp Heintz en Kop techniek Thomas Klinkenberg en Cesco van der Zwaagcoaching Pol Eggermont, Leonie Clement productie Pascal Kijzer met dank aan Lavínia Freitas Vale Germano en Joris Kegels een productie van Festival Cement & Feikes Huis in coproductie met STIP en PLAN Talentontwikkeling Brabant mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, het Cultuurfonds en BNG Cultuurfonds. foto Lonneke van der Palen.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English