Bekijk tickets

EXIT

Circumstances | Piet van Dycke

EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Vier individuele disciplines in één collectieve taal.

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander

‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico.

Meer info en credits arrow-right

Concept, choreografie Piet Van Dycke, performers Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en William Blenkin, muziek Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin, dramaturgie Marie Peeters, installatie Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld, scenografische ondersteuning Menno Boerdam, techniek Casper Van Overschee, vooronderzoek Bavo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet, coproductie Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, circ’uit, Miramiro, Cirklabo.

Met steun van PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland).

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English