Bekijk tickets

Jongensuren

Toneelschuur, Koen Verheijden

Jongensuren is een onderzoekende, haast documentaire voorstelling, gemaakt door iemand die diep in het leven en werk is gedoken van een van Nederlands grootste schrijvers, Andreas Burnier.

Welkom in de wereld van de Nederlandse sixties-schrijver Andreas Burnier, die ondanks haar vooruitstrevende, nog altijd hyperactuele werk over identiteit en seksualiteit in de vergetelheid is geraakt.

‘Van deze proef hangt alles af. Als dit lukt, kan ik verder, kan ik een nieuw leven beginnen: drinken, vechten, neuken, naar zee gaan, in havens werken, in de nacht langs de dokken zwerven, rossen, rijden, vloeken, met mannen verbroe¬deren, vrouwen versieren, een groot arts worden – in het buitenland uiteraard. Het hele verdomde leven als een sappige vrucht langs mijn kin laten druipen, merde, in ieder geval alles zijn, behalve braaf en aangepast uit levensangst.’

Burnier schreef over die onderwerpen op een manier die nu bekend klinkt, maar destijds nog zeer controversieel werd gevonden – en grote impact had. Jongensuren, de theaterbewerking van Burniers werk, ademt de tijdgeest, de dubbele moraal van de naoorlogse periode, en de vrijheidsdrang van een jonge Joodse lesbische vrouw in een wereld waarin ‘afwijkingen’ worden afgekeurd.

Hoognodige ode aan Andreas Burnier - queer icoon, haar tijd ver vooruit

In Jongensuren, een nieuwe theatertekst van Koen Verheijden op basis van het werk van Andreas Burnier, zien we vier acteurs, vier vrouwen op de vloer, die afwisselend Andreas Burnier en de personages om haar heen spelen. Jongensuren is een theatrale ode aan Andreas Burnier, ook in vorm en stijl; associatief, vanuit verschillende perspectieven en met veel (soms wrange) humor.


Pay What You Want

Heel december en de eerste week van januari bepaal jij je eigen ticketprijs. Voor veel mensen is de (financiële) drempel om cultuur te bezoeken (te) hoog en daar hopen we met onze Pay What You Want-maand een beetje verandering in te brengen.

Je koopt een ticket via de site. Daar kun je kiezen uit een aantal prijzen, variërend van XXS (1,00) tot XL (36,00). De M is onze reguliere prijs (18,00), en S onze reguliere prijs voor jeugdvoorstelling (€ 9,00).
Jij kiest de prijs die het beste bij jouw situatie past.

Klik hier voor meer informatie.

Meer info en credits arrow-right

Regie Koen Verheijden, met Kirsten Mulder, Anne-Chris Schulting, Lulu Streefkerk en Hanna van Vliet.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English