Bekijk tickets

LEVEN

George en Eran Producties | Club Classique

In Leven vertellen jeugdvrienden Adam Kissequel en George Tobal over hun bijzondere vriendschap met Roos: een meisje dat ze onverwacht tijdens een treinreis ontmoeten. Maar wanneer hun reis een onverwachte wending neemt, waardoor ze elkaar dreigen te verliezen, moeten ze zich opnieuw verhouden tot elkaar, het leven en het verlies dat het met zich meedraagt.

We vieren vriendschap, menselijkheid en het leven zelf. Waar woorden tekort schieten, neemt de muziek het over.

Je bent jong en haalt alles uit het leven. Heen en weer stuiterend van de ene grote gebeurtenis naar de andere. Alles dat je meemaakt is groots, groter dan het leven zelf. Totdat het leven besluit een andere wending te nemen. 

Leven toont alle facetten van menselijkheid. Waar woorden tekortschieten klinkt strijkkwartetmuziek van onder meer Borodin en Ravel, uitgevoerd door musici van Club Classique. Een dynamische ervaring van woord, emotie en klank. Een voorstelling waarbij een oprechte lach en een diepgevoelde traan heel dicht bij elkaar liggen.


Acteurs Adam Kissequel en George Elias Tobal zijn in het echte leven al sinds hun schooltijd bevriend. Zo’n hechte vriendschap waarbij je elkaar nooit uit het oog verliest. In LEVEN staan George en Adam als zichzelf op het toneel en worden we meegezogen in het verhaal over hoe zij bevriend raakten met Roos.


Meer info en credits arrow-right

Acteurs Adam Kissequel en George  Tobal | Violist Myrthe Helder | Cellist Leonard Besseling | Filmmaker Gijs Besselling | Regisseur Abdel Daoudi | Regieassistent Iris Vaessen


George & Eran Producties

George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël het hart vormen. Zij produceren nieuwe, zelfgeschreven stukken die een menselijk gezicht geven aan grote thema’s in de buurt, de stad, het land en de wereld.

Met humor en zelfspot maken ze brandende kwesties die ieders dagelijks leven kunnen binnendringen, inzichtelijk en invoelbaar. De voorstellingen van George en Eran begeven zich op het snijvlak van geëngageerd toneel en stand-up. Ze zijn onontkoombaar persoonlijk en vertellen ontroerende en geestige verhalen die met een universele zeggingskracht kloppen aan de poorten van de Nederlandse cultuur.

Club Classique

Dit avonturiersensemble kom je overal tegen: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild in een weiland en nu dus in de theaters. Voorstellingen van Club Classique zitten vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest.

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn het kloppend hart van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe samenwerkingen en thema’s en vinden daar de juiste musici bij. Ze toeren regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English