Bekijk tickets

LEVEN

George en Eran Producties | Club Classique

In Leven vertellen jeugdvrienden Adam Kissequel en George Tobal over hun bijzondere vriendschap met Roos: een meisje dat ze onverwacht tijdens een treinreis ontmoeten. 

We vieren vriendschap, menselijkheid en het leven zelf. Waar woorden tekort schieten, neemt de muziek het over.

Drie jonge mensen die vol overgave in het leven staan ervaren de kracht van vriendschap en liefde. Maar wanneer Roos ziek wordt, worden ze geconfronteerd met de rauwe realiteit van verlies. Te midden van hun rouw moeten ze opnieuw leren omgaan met elkaar, het leven en de leegte die het verlies met zich meebrengt.

Leven toont alle facetten van menselijkheid. Waar woorden tekortschieten klinkt strijkkwartetmuziek van Schubert tot Brahms, Piazzolla en Glass, uitgevoerd door musici van Club Classique. Een dynamische ervaring van woord, emotie en klank. Een voorstelling waarbij een oprechte lach en een diepgevoelde traan heel dicht bij elkaar liggen.

Acteurs Adam Kissequel en George Elias Tobal zijn in het echte leven al sinds hun schooltijd bevriend. Zo’n hechte vriendschap waarbij je elkaar nooit uit het oog verliest. In LEVEN staan George en Adam als zichzelf op het toneel en worden we meegezogen in het verhaal over hoe zij bevriend raakten met Roos.

Inspiratie voor dit toneelstuk is de podcast Boezemvriendinnen, waarin Roelie van Beek in gesprek gaat met jonge lotgenoten die de diagnose kanker kregen.

quote
Het is een mooi, intiem portret over vriendschap, over tekortschieten, over loslaten en vasthouden. Over dat wat telt: leven en dood.
- Theaterkrant Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Tekst: George Tobal
Regie: Abdel Daoudi
Regieassistent: Iris Vaessen
Spel: Adam Kissequel, George Tobal
Muziek: Anuschka Pedano, Eduardo Paredes Crespo, Leonard Besseling, Myrthe Helder
Decor en Lichtontwerp: Vasilis Apostolatos
Techniek: Bas Molenveld, Event Support Drost - Menno Drost en Lorenzo Nonnekens
Beeld: Curly and Straight
Coproductie: Club Classique en George & Eran Producties


George & Eran Producties

George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël het hart vormen. Zij produceren nieuwe, zelfgeschreven stukken die een menselijk gezicht geven aan grote thema’s in de buurt, de stad, het land en de wereld.

Met humor en zelfspot maken ze brandende kwesties die ieders dagelijks leven kunnen binnendringen, inzichtelijk en invoelbaar. De voorstellingen van George en Eran begeven zich op het snijvlak van geëngageerd toneel en stand-up. Ze zijn onontkoombaar persoonlijk en vertellen ontroerende en geestige verhalen die met een universele zeggingskracht kloppen aan de poorten van de Nederlandse cultuur.

Club Classique

Dit avonturiersensemble kom je overal tegen: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild in een weiland en nu dus in de theaters. Voorstellingen van Club Classique zitten vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest.

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn het kloppend hart van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe samenwerkingen en thema’s en vinden daar de juiste musici bij. Ze toeren regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English