Bekijk tickets

Life Actually

Stel

In Life Actually ontmoeten een man en een vrouw elkaar in de foyer na een romcom te hebben gezien. In een absurde dialoog over de romcom raken ze zelf verstrikt in het genre. Een romcom over een romcom na een romcom.

Welkom bij de romantische komedie! Het genre dat verguisd wordt, maar waar stiekem iedereen van smult. Net zoals met junkfood. We weten dat het niet voedzaam is, maar wat smaakt die guilty pleasure heerlijk! De romcom belooft dat liefde het antwoord is op alles. Dat je soulmate zomaar in je schoot kan vallen, met als enige voorwaarde een minimale emotionele (en soms uiterlijke) transformatie.

Wat een belofte! Wat een vooruitzicht! Wat nou als we in onze samenleving de zoetsappigheid van de romantische komedie beschouwen als een radicaal potentieel? Als medicijn tegen de polarisatie? Wat als we ervoor kiezen te geloven in de alomvertegenwoordigheid van liefde en zo ons cynisme verzachten? Zou de wereld daar een betere plek van kunnen worden?

Een romcom over een romcom na een romcom

quote
Gedurende de voorstelling ga je van de personages houden, en hoop je daadwerkelijk dat ze elkaar vinden. Als in de slotscène de will they or won’t they-vraag op de romantische klanken van Keane’s Somewhere only we know volledig op de spits wordt gedreven ben je helemaal mee.
- Theaterkrant Lees meer

Pay What You Want

Heel december en de eerste week van januari bepaal jij je eigen ticketprijs. Voor veel mensen is de (financiële) drempel om cultuur te bezoeken (te) hoog en daar hopen we met onze Pay What You Want-maand een beetje verandering in te brengen.

Je koopt een ticket via de site. Daar kun je kiezen uit een aantal prijzen, variërend van XXS (1,00) tot XL (36,00). De M is onze reguliere prijs (18,00), en S onze reguliere prijs voor jeugdvoorstelling (€ 9,00).
Jij kiest de prijs die het beste bij jouw situatie past.

Klik hier voor meer informatie.

Meer info en credits arrow-right

Romy en Thomas leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht. Samen vormen ze STEL, naar hun gelijknamige debuutvoorstelling. Deze was in 2021 te zien op Theater Aan Zee als onderdeel van Jong Werk. STEL schrijft, maakt en speelt voorstellingen waarin het banale gebabbel centraal staat. Als makers geloven zij dat de kern juist in de randzaken verscholen ligt. Hun personages raken daarom vaak de draad kwijt en weiden uit over onbenullige details. Maar in dat ontwijken van de essentie vinden ze elkaar en raken ze af en toe iets aan dat de situatie overstijgt.

CREDITS
Tekst, concept en spel Thomas Claessens en Romy Moons
Zakelijke en productionele ondersteuning Werkplaats Walhalla
Eindregie Daniël ’t Hoen
Licht & decorontwerp Scott Robin Jun
Fotografie: Isabelle van Putten
Productie Werkplaats Walhalla / Stichting STEL
Met dank aan Sanne Vanderbruggen, De Brakke Grond, Sarah Moermenas en Fie Revet
Scènefoto’s: Bas de Brouwer

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English