Bekijk tickets

Rebirth - Part I. HELL

Collectief Paradijs

Vergeet Rutger Bregman, vergeet Yuval Noah Harari en vergeet alle andere zelfhulpboeken voor de 21ste eeuw, Collectief Het Paradijs gidst de misantropische mens naar de weg omhoog. Waar de gemiddelde hulpgoeroe met loze beloftes en mooie woorden schiet, bieden wij échte houvast! Een theater-triptiek die je leven voorgoed zal veranderen.

de surrealistische wereld van duiveltjes, vagevuur en epische rampspoed

Part one. HEL - Door al het kwaad, het leed, de nachtmerries en de destructie te omarmen, hoopt Collectief Het Paradijs in de ontbinding het licht weer te vinden. We kijken het vurige beest dat de mens heet in de bek en graven door de aardkorst heen op zoek naar de Hel. We betreden de kern die begint te rotten, schimmelen, stinken en verteren, waarna uit de grauwste maar meest vruchtbare as een nieuw zaadje doet ontspruiten. Een rauwe beeldende filmische voorstelling die je meeneemt in de surrealistische wereld van duiveltjes, vagevuur en epische rampspoed.

De rebirth Triptiek
In alle nederigheid neemt Collectief Het Paradijs de komende jaren de rol op zich van gids om de dwalende mens houvast te geven. De eenentwintigste-eeuwse mens is volgens het Collectief volledig het spoor bijster over goed en kwaad, over hoe het leven te leven en hoe driften te beantwoorden. De trippende rebirth triptiek leidt u door de Hel (2025), door de Hemel (2026), om met richting voor het leven terug te keren op Aarde (2027)

filmisch punk theater

Meer info en credits arrow-right

Spel & Concept: Ivar Schutte, Vincent van Woerkom en Luuk Weers. Zakelijke leiding: Christiaan Uytdehaage. Productieleiding: Floor Öfner

Collectief Het Paradijs, een mimecollectief met aan het roer: Luuk Weers, Vincent van Woerkom en Ivar Schutte bijgestaan door productieleider Floor Öfner en zakelijk leider Christiaan Uytdehaage. Wij maken filmisch punk theater. Voorstellingen over de mens in een rauwe, absurdistische bewegingstaal waarin de banaliteit van ons dagelijks leven over het voetlicht wordt gebracht. Ons werk is in de basis mime - het lichaam is de grond van alles; van onze hartenkreten, van onze wilskracht, van onze kwetsbaarheid. Met de beste elementen uit filmisch en punk theater smijten we de absoluutheden tegen elkaar om een gelaagd, verwarrend, energiek en tegelijkertijd genuanceerd werk te creëren.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English