Bekijk tickets

STOM (10+)

HNTJong

STOM is een voorstelling met heel veel muziek, best wel grappige figuren en een behoorlijk bijdehand hoofdpersoon. Voor iedereen die er af en toe helemaal klaar mee is.

Een muzikale voorstelling over Ziggy en haar zwijgend protest

Er is iets mis met Ziggy. Ze praat niet meer. Niks. Geen woord. En niet dat ze het niet kan. Ze kan hartstikke goed praten, je had haar eens moeten horen. Maar nu dus niks meer.

Waarom?

Zegt ze niet.

Hoe lang nog?

Zegt ze ook niet.

Intussen gaat ze gewoon naar school, feestjes, muziekles, maar helemaal stil.

Hoe heb je een gesprek met iemand die niks terug zegt? Is het dapper of loopt ze aandacht te trekken? Heeft ze een zeldzame ziekte? Heeft ze iets vreselijks meegemaakt? Of moet ze gewoon een beetje normaal doen? Haar vrienden, haar ouders, de psycholoog waar ze verplicht naartoe moet, nouja, eigenlijk iedereen heeft er iets over te zeggen. Maar Ziggy niet. Die zwijgt. Ook als haar ouders wanhopig worden, ook als haar vrienden geen zin meer hebben om iets met haar te doen. Wat als Ziggy helemaal niet meer wil meedoen?

quote
Stom gaat over trauma’s die je met je meedraagt en doorgeeft op de volgende generatie, trauma’s die grillige vormen aan kunnen nemen als je er zelf geen vorm of woorden aan geeft. [...] Het zijn veelomvattende thema’s voor tienplussers, en die behandelt hij met zorg, in eerlijk jeugdtheater dat niets uit de weg gaat, maar altijd ook licht en speels blijft en nergens hoop verliest.
- Theaterkrant Lees meer
quote
Het slimme script van Casper Vandeputte komt op gezette tijden met een verrassende twist.
- Volkskrant ★★★★ Lees meer
quote
‘Stom’ is een hartverscheurend pleidooi voor het tonen van kwetsbaarheid
- NRC ★★★★
quote
STOM grijpt je bij de kladden. Het podium is vrijwel leeg. Toch houden de drie spelers je met hun scherpe spel en gesprekken helemaal gevangen. Je wordt voortdurend verrast, door een rolwisseling, gitaarspel of een lichteffect. Of door iets grappigs.
- Kidsweek ★★★★★ Lees meer

Meer info en credits arrow-right

regie Casper Vandeputte

muziek Kaspar Schellingerhout

spel Kaspar Schellingerhout, Kirsten Mulder, Sophie Hoppener

decor en lichtontwerp Julian Maiwald

kostuumontwerp Rebekka Wörmann

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English