Bekijk tickets

Clubshow

Mensen Zeggen Dingen

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren.

Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Mensen zeggen dingen en voor die mensen is er een podium

LINE UP:

HOST: HOUDA

 • Swendeline
  Ze doet alles op haar buikgevoel en bevindt zich altijd tussen hemel en aarden. Swendeline Ersilia is mens en meer maar ook van alles wat ze nog niet kent. Verwoorden en verbeelden is een poging om daar dicht bij te blijven.
 • DE13
  Rodgairo Dalnoot maakt onder zijn artiestennaam ‘DE13’ muziek, gedichten en spoken word. Hij groeide op in Tilburg, waar hij in 2021 de tiende stadsdichter is geworden. Inmiddels is hij al bijna een decennia lang actief in de hiphopscene en draagt hij zijn liefde voor de hiphop cultuur op alle mogelijke manieren uit. DE13 maakt ook zelf beats en werkt hij met zijn jeugdvriend en producer Broh Beats die grotendeels van de productie voor zijn rekening neemt. DE13 schrijft rap teksten die zowel op een beat als zonder muzikale ondersteuning tot leven komen. Bijbelse verwijzingen, een puzzel aan woordspeling, een jazzy cadans en cryptische accenten verweven in een presentatie vol beeldspraak en persoonlijke verhalen. DE13 daagt zijn publiek uit meer dan één keer te luisteren om hem te leren kennen.
 • Eva van Manen
  Eva van Manen is een artiest, songwriter, dichter en muziekproducer die zich tussen verschillende disciplines en werelden beweegt. Op haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ (2018) overbrugt ze stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek en onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar raken. Op haar tweede album 'De Diepte In' (2021) onderzoekt ze een meer stromende sensitiviteit. Dit voorjaar verschijnt er een nieuwe EP. Ook bracht ze in 2021 de dichtbundel 'Hoe zijn we hier gekomen?' bij uitgevrij Hollands Diep.
 • Dean Bowen
  Dean Bowen (1984) is dichter en performer en programmamaker. Hij houdt zich bezig met de dynamiek van de samengestelde identiteit en hoe deze zich verhoudt tot een politieke en maatschappelijke positionering. Zijn schrijven is een continue verkenning van de talige mogelijkheden in een steeds verder oprekkende wereld.

Woordspektakel van krachtige poëzie en oprechte verhalen

Delen

 • email
 • whatsapp
 • twitter
 • facebook
 • linkedin
English