Bekijk tickets

De Abrikozenboom

Klub Kilim

In de eerste jaren van zijn leven woonde Ali Can Ünal bij zijn grootouders in Çifteler, een dorp in Turkije. In het dorp staat een grote abrikozenboom. Daaronder vertelt de opa van Ali Can verhalen. Aan het eind van zijn leven krijgt de opa Alzheimer, wat zijn vertellingen alsmaar vager, bevreemdend maar ook droomachtig maakt.

Een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus

In De Abrikozenboom keert Ali Can terug naar zijn kindertijd om uit te zoeken waar de eeuwige chaos vandaan komt. In een decor van kindertekeningen en kartonnen kastelen beweegt hij heen en weer tussen zijn persoonlijke levensverhaal en de grote verhalen uit de wereldgeschiedenis. Op zoek naar de bron komt hij terecht in een kluwen van droomachtige herinneringen. Van de opa en de abrikozenboom naar het dorpsplein met de beren, naar het fort van de Perzen, naar de grot van Adam en Eva.

‘De Abrikozenboom’ ontvouwt zich als een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus, waarin wordt gezocht naar de ‘kern’ van alle chaos in de wereld. Want onder de abrikozenboom start het verhaal van de mens en van Ali Can.

De Abrikozenboom is een beeldende voorstelling van het jonge Gentse collectief Klub Kilim in de traditie van het verhalen vertellen van Ali Cans Turkse opa. Ali Can keert er terug naar een bron van eerste herinneringen. Want daar start het verhaal van de mens en dat van hem. Het start onder De Abrikozenboom.

Meer info en credits arrow-right

concept
Club Kilim - Ali Can Unal, Joeri Happel, Rozemarijn van Kalmthout

tekst
Club Kilim - Joeri Happel & Rozemarijn van Kalmthout

regie & dramaturgie
Club Kilim: Ali Can Unal, Joeri Happel, Rozemijn van Kalmthout & Lieselot Siddiki

spel
Ali Can Unal, Lieselot Siddiki & Joeri Happel

scenografie & kostuums
Ali Can Unal, Lieselot Siddiki & Joeri Happel

muziek
Sinan Polatoglu

zakelijke leiding, communicatie & spreiding
Siebren Nachtergaele

beeld
Arber Sefa

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English