Bekijk tickets

De Abrikozenboom

Klub Kilim

De Abrikozenboom is een beeldende voorstelling van het jonge Gentse collectief Klub Kilim in de traditie van het verhalen vertellen van Ali Cans Turkse opa. Ali Can keert er terug naar een bron van eerste herinneringen. Want daar start het verhaal van de mens en dat van hem. Het start onder De Abrikozenboom.

Een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus

In de eerste jaren van zijn leven woonde Ali Can Ünal bij zijn grootouders in Çifteler, een dorp in Turkije. In het dorp staat een grote abrikozenboom, en daaronder vertelt de opa van Ali Can verhalen. Aan het eind van zijn leven krijgt de opa Alzheimer, wat zijn vertellingen alsmaar vager, bevreemdend maar ook droomachtig maakt.

In De Abrikozenboom keert Ali Can terug naar zijn kindertijd om uit te zoeken waar de eeuwige chaos vandaan komt. Op zoek naar de bron komt hij terecht in een kluwen van droomachtige herinneringen. Van de opa en de abrikozenboom, naar het dorpsplein met de beren, naar het fort van de Perzen, naar de grot van Adam en Eva. De Abrikozenboom meandert als een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus, waarin steeds wordt gezocht naar de ‘kern’ van alle chaos in de wereld.

Zoals dromen en herinneringen, zijn ook de overgangen en de chronologie in de vertellingen niet per se logisch. Zo zit opa op een gegeven moment onder de abrikozenboom, terwijl Xerxes met zijn Perzische leger het marktplein bezet en men gelijktijdig naar de finale van het eurosong kijkt op tv.

Meer info en credits arrow-right

Concept Club Kilim - Ali Can Unal, Joeri Happel, Rozemarijn van Kalmthout, tekst Club Kilim - Joeri Happel & Rozemarijn van Kalmthout, regie & dramaturgie Club Kilim: Ali Can Unal, Joeri Happel, Rozemijn van Kalmthout & Lieselot Siddiki, spel Ali Can Unal, Lieselot Siddiki & Joeri Happel, scenografie & kostuums Ali Can Unal, Lieselot Siddiki & Joeri Happel, muziek Sinan Polatoglu, zakelijke leiding, communicatie & spreiding Siebren Nachtergaele, beeld Arber Sefa

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English