Bekijk tickets

Het nut van Edo Dompelmans

Orkater/de Nieuwkomers | Simme Wouters & Jasper Stoop

'Het nut van Edo Dompelmans' is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. En dat dat niet zonder gevolgen blijft. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn. En de angst voor het antwoord op die vraag.

Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters die hem gezelschap houden slijt hij zijn dagen in gemiddelde tevredenheid, maar dan neemt zijn doorsnee bestaan een onverwachte wending. In de onophoudelijke stroom aan afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor.

Een ode aan de vervangbare mens

Over Jasper en Simme

Jasper Stoop en Simme Wouters delen een liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme. Hun werk verkiest goede vragen boven snelle antwoorden en kenmerkt zich door de overweldigende emotionaliteit in de muziek. Voor Het nut van Edo Dompelmans laten ze zich inspireren door de grote liedperformers der aarde als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.

quote
We willen een lans breken voor een bestaansrecht dat zich niet louter ontleent aan nut, productiviteit, rendement of datgene wat jou als mens uniek maakt, maar ook waarde draagt in dingen die niet meetbaar zijn. Met deze voorstelling willen we de schoonheid van de mens in al zijn nutteloosheid vieren.
- Simme Wouters / Jasper Stoop

Meer info en credits arrow-right

Concept en spel: Jasper Stoop of Simme Wouters
Tekst: Simme Wouters

Regie: Guy Clemens.
Muziek: Jasper Stoop, Simme Wouters, Chieko Donker Duyvis (cello) en Radek Fedyk (accordeon, trompet,gitaar)

Decor en kostuums: Lisanne Bovée
Lichtontwerp: Stefan Dijkman

Jasper Stoop en Simme Wouters maakten bij Orkater/De Nieuwkomers hun debuutvoorstelling De dingen die begraven liggen -een ode aan de zoekende mens. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. Het nut van Edo Dompelmans is de 26e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English