Bekijk tickets

SONGSOFSONGS

Boogaerdt/Vanderschoot

Met de sensuele, muzikale peepshow SONGOFSONGS brengt Boogaerdt/Vanderschoot een ecologische orgie naar de theaters. Deze bewegingsvoorstelling haalt inspiratie uit de meest obscure tekst van de bijbel: Het Hooglied.

Een ecologische orgie met happy-endings

SONGOFSONGS dompelt het publiek onder in een soorten-overschrijdend liefdesspel dat op de pompende pulse van OTION’s real-life beats, toewerkt naar een panseksueel polyfoon orgasme. Een zoektocht naar een lang vergeten werkelijkheid waar alles met alles de liefde bedrijft.

Boogaerdt/Vanderschoot werkt voor deze voorstelling speciaal samen met componist, spoken-word artiest en danser/choreograaf OTION.

SONGOFSONGS maakt deel uit van een tweeluik dat in het voorjaar van 2024 wordt ingeluid met een tentoonstelling in MU Hybrid Art House in Eindhoven.


Facts

  • De beroemde bijbeltekst Song of Songs, of het Hooglied, wordt door theologen gedateerd op de 10e eeuw v. Chr.
  • De tekst wordt vaak in verband gebracht met de Hiëros gamos, het heilige huwelijk van tegengestelden: man-vrouw, god-mens, hemel-aarde, oost-west, vereerd als de rituele vereniging van de Sumerische godin Inanna met de god Dumuzi rondom 3000 v. Chr. Voortkomend uit een veel oudere heilige traditie kan het Hooglied dus worden beschouwd als een oeroude love song.
  • In lijn met de eco-feministische interpretatie, die stelt dat het Hooglied veel meer bezingt dan de menselijke heteroseksuele liefde, bewerkt Boogaerdt/Vanderschoot Song of Songs als een liefdesspel tussen meervoudige en meersoortige lichamelijke verschijningsvormen.

Meer info en credits arrow-right

Van/door: Suzan Boogaerdt, Bianca van der Schoot en OTION

In samenwerking met: Performers Klara Alexova, Melyn Chow en Sjaid Foncé

Boogaerdt/vanderSchoot
Het kunstenaarsduo Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot werkt al samen sinds ze in 1999 afstudeerden aan de Mime-opleiding van de Theaterschool Amsterdam. Ondanks dat hun werk diep verankerd is in de anarchistische traditie van de Nederlandse Mime, hebben ze een praktijk opgebouwd die verschillende kunstdisciplines combineert. Boogaerdt/VanderSchoot’s werk wordt vaak omschreven als fysieke performance en video-installatie ineen—een synergie tussen de podiumkunsten en de beeldende kunst.

OTION
OTION was recent nog te zien in de theaterhit van Romana Vrede De tijd zal ons leren. Ook componeerde hij sound art voor de tentoonstelling Continue This Thread, die op dit moment te zien is in het Amsterdam Museum.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English