De Nieuwe Vorst

In de Willem II-straat in Tilburg, verborgen in een historische villa, huist een bijzonder theater. De schaal is intiem en warm. Je zit in onze zalen dicht op de huid van acteurs of dansers en na de voorstelling zitten ze aan het tafeltje naast je. Dit theater heet De Nieuwe Vorst. In ons aanbod heeft vermaak de inhoud niet verdrongen, maar gaan deze juist hand in hand. In een ontspannen sfeer en met plezier laten we zien wat ertoe doet.

Missie

De Nieuwe Vorst gelooft dat cultuur verrijkt, verbindt en bijdraagt aan een mooiere stad en een mooiere wereld. Wij willen hieraan bijdragen door het bieden van een inspirerende, creatieve plek met spraakmakende, diverse en actuele programmering en ruimte voor ontmoeting en uitwisseling. We gaan buiten de gebaande paden, want daar ontstaan de mooiste, meest onverwachte en verrassende dingen. Als verbindende schakel tussen publiek, theatermakers en de stad willen we een open en betekenisvolle plek zijn waar je makkelijk binnenstapt. In de intieme setting van ons historisch pand in het centrum van Tilburg word je uitgenodigd je te laten inspireren en uitdagen om samen met ons je wereld te vergroten.

De stad en haar makers

De Nieuwe Vorst maakt veel werk van haar verbondenheid met de stad. Met regelmaat trekken we de stad in, vertonen daar onze kunsten en – nog belangrijker - we geven het talent uit de stad een kans. Jaarlijks maken veel jonge makers hier hun eerste voorstelling. Daarmee is onze handtekening gezet. Die is betrokken, stads en jong. Kom gerust langs. Dit theater is ook van jou.

Samenwerkingen

Wij willen een plek zijn voor Tilburg. Daarom geven we veel ruimte aan dat wat in Tilburg georganiseerd wordt en aan wat aansluit op onze ambitie de stad te verrijken en te verdiepen. Elk jaar gaan we talloze samenwerkingsprojecten aan en maken we ruimte voor gastvoorstellingen en festivals. Met liefde en plezier koppelen we hierbij theater aan muziek, video, debat, lezing of ontspanning en tonen we de creatieve programma’s van onze gasten.

English